Galicia no inverno, así como durante todo o ano, Tamén conta con excelentes materias primas estacionais por terra., mar (e río) e aire, para facer receitas típicas e tradicionais que sempre triunfan.

Entre outros destacan o Caldo Galego e o Cocido Galego., eses pratos típicos galegos que requiren horas de antelación para gozalos ao teu gusto, feita con pataca, xamón, lacón, carne fresca, corvejón ou falda, touciño, chourizo, vexetais (grelos e/ou repolo), galiña, garavanzos, orella, costela, cacheira…

A androlla e o botillo tamén proceden do porco e están asociados a estes pratos, pero, coa súa singularidade, Incluso teñen unha festa separada.

Cambiando de porco a tenreira, Aquí tamén se come no inverno carne de Caldeiro e unha mestura de tenreira e porco., e por riba diso leguminosas, témolo nos callos, con garavanzos, chourizo, touciño... E se falamos de paxaros, Un prato cada vez máis popular no Nadal é o capón galego.

Pero non vai ser todo carne. Debemos saber que de decembro a marzo son os mellores meses para o marisco. O inverno é a época dos cangrexos, cangrexos, camarón, ostras.

Un peixe que practicamente só se cociña en Galicia é a lamprea.. Outro clásico galego é a ajada, moi común nos pratos de peixe. Destas, a estrela é a quente, con peixe de tempada (congro, peixe de rocha, lubina, marisco…).

Y, Se aínda nos queda sitio para a sobremesa, velaquí algúns clásicos galegos do inverno: filloas (cocido, doces, recheo, flameado…) e orellas de entroido, que se senten ben despois dunha laconada; pico gallega; larpeira… Un manxar típico de principios de inverno son as castañas cocidas con leite e canela.

E como non podía ser doutro xeito?, todo regado con viños da nosa terra coma os da D.O.. de Rías Baixas, Monterrei, O Ribeiro, Ribeira Sacra ou Valdeorras e os nosos espectaculares licores.

Tes ganas? Ven a Galicia. Este inverno escolle Turismo Rural. Escolla Galicia. Agardámoste.

Fonte: Turismo de Galicia